Bruschetta z fetą i bekonem

Składniki:
  • 180 g sera feta BIO WM
  • 60 g serka kremowego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek WM
  • 6 plasterków boczku BIO WM
  • 1/2 szklanki pomidorków koktajlowych
  • 2 garści świeżej bazylii
  • 1 bagietka
Sposób przygotowania:
  1. Ser feta wymieszać razem z serkiem kremowym i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Bagietkę pokroić na plasterki. każdy kawałek za pomocą pędzelka posmarować oliwą i opiec w piekarniku.
  3. Pomidorki umyć i przekroić na pół, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skropić oliwą i oprószyć solą. Piec przez chwilę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
  4. Boczek pokroić w paseczki, lub kostkę i podsmażyć na suchej patelni, aż zrobi się chrupiący.
  5. Opieczone kawałki bagietki posmarować serkiem, udekorować pomidorkami, boczkiem i posiekaną bazylią. Od razu serwować.

 

 

 

 

 

Polecamy