Łosoś w sosie z musztardy dijon

Składniki:
  • 1/2 kg filetów z łososia
  • 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 łyżka musztardy dijon RUSTICA
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego RUSTICA
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Plasterki cytryny
  • garść świeżego tymianku
  • sól RUSTICA
  • świeżo mielony pieprz RUSTICA
Sposób przygotowania:
  1. Łososia umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze filety. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. W miseczce wymieszać razem musztardę, oliwę, czosnek, sok c cytryny, posiekany tymianek, sól i pieprz.
  3. Powstałym sosem posmarować filety, a następnie przykryć plasterkami cytryny.
  4. Piec w temperaturze 180 stopni około 8-12 minut, w zależności od preferencji.
Polecamy