Składniki:
				
			- 3 średniej wielkości cukinie
 - oliwa z oliwek KWINTESENCJA SMAKU
 - 400 g wołowiny
 - 1 puszka pomidorów NOTRE JARDIN
 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
 - 1/3 szklanki czerwonego wina
 - 1 cebula
 - 3 ząbki czosnku
 - 1 łyżeczka ziół prowansalskich RUSTICA
 - 2 szczypty płatków chilli
 - 1 łyżeczka cukru
 - sól
 - pieprz
 - 1 kulka mozarelli LES CROISES
 - 20 g startego sera Grana Padano LES CROISES
 - Listki bazylii
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Na patelnię dodać cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć na średnim ogniu kilka minut, następnie dodać drobno posiekany czosnek i smażyć 1 minutę. Dodać mięso i smażyć, rozgniatając wołowinę widelcem. Kiedy mięso będzie podsmażone zalać winem i gotować do wyparowania alkoholu. Dodać pomidory w puszce, oraz przyprawy, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, gotować 3 minuty, spróbować i w razie potrzeby doprawić.
 - Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Cukinie przekroić na pół i łyżką wydrążyć pestki. Cukinie ułożyć na blaszce, skropić oliwą i oprószyć solą. Piec około 15 minut, żeby cukinie nieco zmiękły. Cukinie nafaszerować mięsem, przykryć kawałkami mozarelli i zapiekać 15 minut.
 - Cukinie wyjąć z piekarnika posypać serem Grana Padano i udekorować listkami bazylii.