Rolada z indyka z suszonymi pomidorami

Składniki:
  • 1 pierś indycza
  • 1/2 szklanki pomidorów suszonych w oleju RUSTICA
  • 1 łyżka marynowanego czosnku z chili RUSTICA
  • 2 łyżki tartego sera Parmigiano Reggiano LES CROISES
  • 1 łyżeczka posiekanego, świeżego rozmarynu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
  • sól i pieprz
  • 4 plastry boczku TRADILEGE
Sposób przygotowania:
  1. Pierś indyczą naciąć wzdłuż trzykrotnie tak, aby powstał płat mięsa równej grubości. Ułożyć między dwa arkusze folii przezroczystej i lekko rozbić tłuczkiem i lekko osolić.
  2. Osączone z zalewy suszone pomidory oraz czosnek z chili posiekać i wymieszać z tartym serem Parmigiano Reggiano, oliwą i rozmarynem. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Przygotowaną pastę rozsmarować na płacie mięsa i zwinąć roladę. Związać ściśle grubą nicią lub spiąć wykałaczkami.
  4. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni. Roladę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch rolady obłożyć boczkiem. Piec godzinę i 30 minut.
  5. Podawać z pieczonymi ziemniakami
Polecamy