Składniki:
				
			- 6 świeżych fig
 - 2 opakowania szynki Serrano SAINT-AZAY
 - około 250 g sera halloumi
 - 1/2 cytryny
 
- 4 łyżki octu balsamicznego RUSTICA
 - 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 2 łyżki miodu wielokwiatowego NID D'ABEILLE
 - sól, pieprz
 
- Rukola
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Figi pokroić na 4 kawałki.
 - Szynkę pokroić wzdłuż na pół i owinąć nią kawałki fig.
 - Ser pokroić w kostkę.
 - Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian figę w szynce i ser.
 - Posypać skórką cytryny.
 - Szaszłyki piec w temperaturze 200 stopni, najlepiej z funkcją grilla przez około 15 minut.
 - Serwować na rukoli w towarzystwie dressingu.