Składniki

  • 1 łyżka oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 1 laska selera naciowego
  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 400 g fasoli z puszki NOTRE JARDIN
  • 2 ugotowane piersi z kurczaka
  • 150 g świeżego jarmużu
  • sól, pieprz RUSTICA
  • garść natki pietruszki
  • 8 łyżek startego sera Grana Padano LES CROISES

Sposób przygotowania

1.W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę z oliwek. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę i smażyć na średnim ogniu przez kilka minut, dodać posiekany czosnek i smażyć kolejną minutę.

2. Dodać kawałki marchewki, seler naciowy, oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Chwilę podsmażyć i zalać bulionem. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem około 20 minut, aż warzywa będą miękkie.

3. Dodać fasolę odsączoną z zalewy i gotować 5 minut. W międzyczasie z jarmużu odciąć zdrewniałe części i pokroić go na mniejsze kawałki. Do zupy dodać posiekany jarmuż. Ugotowaną pierś z kurczaka, rozdrobnić za pomocą dwóch widelców i dodać do zupy.

4. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

5. Podawać z natką pietruszki, tartym serem oraz ulubionym pieczywem.