W surowych kiełbasach ponacinać jelita, wyjąć z nich mięso, przełożyć do miski i uformować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Kostki bulionowe rozpuścić w 5 szklankach wrzącej wody. W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy. Na niewielkim ogniu zeszklić cebulę, a następnie dodać pieczarki – lekko podsmażyć […]
Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Zdjąć osłonkę z chorizo i pokroić w kostkę. Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę, czosnek obrać i drobno posiekać. Seler naciowy umyć, pokroić w cienkie plasterki. Fenkuł umyć, przekroić na pół, wykroić głąb, którzy wyrzucamy. Pozostałą część pokroić w cienkie plastry. Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. […]
Dynię obrać ze skórki, wydrążyć gniazdo nasienne i zetrzeć miąższ na dużych oczkach tarki. Cebulę posiekać w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Morele pokroić w paseczki. Ryż basmati przesypać na sitko, przepłukać pod bieżącą wodą, a następnie pozostawić do ocieknięcia. Kostkę bulionową rozpuścić w 1,5 szkl. wrzątku. Jogurt przełożyć do miseczki, doprawić do smaku solą […]
Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st.C. Przygotować jedno większe, lub dwa małe naczynia żaroodporne. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plastry lub porwać na kawałki. Przełożyć do miski pulpę pomidorową, dodać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, drobno utarte ząbki czosnku, suszoną bazylię i chili, oraz sól i pieprz – całość wymieszać. Gnocchi ugotować w osolonej […]
Piersi kurczaka opłukać, osuszyć, odciąć włókna i kostki, każdą pierś przekroić w połowie na 2 części, grubszą część dodatkowo przekroić wzdłuż na 2 cieńsze filety. Lekko oprószyć solą morską (niezbyt dużo, bo szynka jest słona) i pieprzem, obtoczyć w mące i zawinąć w plasterki szynki parmeńskiej. Groszek wysypać na sitko i przepłukać ciepłą wodą. Wrzucić […]
Kaszę jaglaną wsypać do garnka, wlać 2 razy tyle wody co kaszy, czyli 1 szklankę, zagotować, przykryć i gotować przez ok. 9 minut pod przykryciem na wolnym ogniu, do czasu aż kasza wchłonie wodę. Wyłożyć kaszę cienką warstwą na duży talerz lub tacę i ostudzić. Zmielone mięso włożyć do miski, dodać kaszę, posiekaną cebulkę (chwilę […]
Cebulę obrać i posiekać. Seler naciowy pokroić w cienkie plasterki. Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Do garnka wlać oliwę, dodać masło, zeszklić cebulę i seler naciowy – ok. 3 minut często mieszając. Dodać kawałki kurczaka i przysmażamy cały czas mieszając – kolejne 2 minuty. Dodać koncentrat, oregano, wodę, bulion warzywny, ciecierzycę, zmniejszyć ogień i gotować pod […]
Filety z sandacza umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem z obu stron. Szpinak wrzucić do wrzącej wody i gotować przez kilka minut. Następnie odsączyć i odstawić. Rodzynki i orzechy nerkowca zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć kawałki sandacza zaczynając od strony ze skórą. Po około 4-5 minutach […]
Sposób przygotowania: Ciasto na pierogi: Mąkę przesiać do miski, dodać sól. Do zagotowanej wody dodać masło i mieszać do roztopienia. Stopniowo wlewać do mąki, mieszając drewnianą łyżką. Dodać jajko i połączyć wszystkie składniki, zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto przykryć wilgotną ściereczką i odstawić na 30 minut. Farsz: W garnuszku zagotować mleko z miodem, […]
Materiały zawarte w katalogu dotyczą napojów alkoholowych i są skierowane wyłącznie do osób, które ukończyły 18 lat.
Potwierdzam swoją pełnoletność oraz wyrażam zgodę na przeglądanie i zapoznawanie się z informacjami handlowymi związanymi z alkoholem.
Cenimy państwa prywatność
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności.
Więcej.