Nożem ściąć końcówki czosnku, tak żeby odsłonić ząbki. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i wycisnąć z łusek. Do blendera przełożyć odsączoną fasolę, czosnkowe puree, przyprawy i sok z cytryny. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji, dolewając w międzyczasie oliwę z oliwek. Przełożyć do miski, polać oliwą, udekorować płatkami chilli […]
Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać czosnek pokrojony w plasterki i podsmażać około 1 minuty, dodać szpinak i smażyć aż starci swoją objętość. Przyprawić bardzo delikatnie solą i pieprzem. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Na dno kokilek wyłożyć pokrojoną drobno szynkę. Następnie dodać szpinak i wbić ostrożnie po 2 jajka do każdej […]
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, pokroić na 4 części. Oliwki przekroić na pół, pomidory na ćwiartki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Na talerzu ułożyć roszponkę, pomidory, cebulę, jajka, tuńczyka i oliwki. Sałatkę skropić sokiem z cytryny, polać oliwą z oliwek. Przyprawić oregano, solą i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem. […]
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w malakserze i zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Formę na tartę posmarować masłem i posypać delikatnie mąką. Ciasto rozwałkować i przenieść na formę, delikatnie docisnąć do dna i brzegów formy. Odkroić nadmiar ciasta. Ciasto ponakłuwać […]
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół. Żelatynę namoczyć w odrobinie wody i odłożyć do napęcznienia na 5 minut. Gorący bulion przyprawić drobno pokrojonym czosnkiem , sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem. Do żelatyny dolewać stopniowo gorący bulion i mieszać do rozpuszczenia się żelatyny. Rozpuszczoną żelatynę wlać do pozostałej części bulionu […]
Na patelni rozgrzać oliwę z masłem . Na rozgrzany tłuszcz wrzucić oczyszczone krewetki. Smażyć około 2 minut z jednej strony i 1 minuty z drugiej strony. Na koniec przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zdjąć z patelni i ostudzić. Ostudzone krewetki pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. […]
Mango obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do blendera i rozdrobnić. Dodać pozostałe składniki i zblendować. Podawać udekorowane plasterkiem pomarańczy i szczyptą cynamonu. […]
Od pieczarek odkroić nóżki. Ułożyć pieczarki na kratce do pieczenia blaszkami do góry. Przyprawić solą i pieprzem, posmarować oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, pod ruszt z pieczarkami podłożyć blachę, bo może wyciekać z nich woda. Piec około 20 minut, aż grzyby będą miękkie. Wodę która pojawi się na pieczarkach odlać, […]
Cukinie pokroić w plastry. Na blasze ułożyć kilka warstw ręczników papierowych i ułożyć na nich plasterki cukinii. Posolić i odstawić na 20 minut. Po tym czasie cukinie puszczą sporo wody. Docisnąć do nich ręczniki papierowe, żeby się jej pozbyć. Migdały zmielić na mąkę. Przygotować trzy miseczki – w jednej wymieszać mielone migdały, bułkę tartą, ser, […]
Ciecierzycę wsypać do garnka, zalać dużą ilością zimnej wody. Namoczyć przez noc. Odcedzoną ciecierzycę oraz sól, cebulę, czosnek i sodę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać listki natki pietruszki oraz przyprawy. Wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i odkładać na talerz. Rozgrzać olej, wkładać porcjami kulki z ciecierzycy i smażyć po około 3 minuty z […]
Materiały zawarte w katalogu dotyczą napojów alkoholowych i są skierowane wyłącznie do osób, które ukończyły 18 lat.
Potwierdzam swoją pełnoletność oraz wyrażam zgodę na przeglądanie i zapoznawanie się z informacjami handlowymi związanymi z alkoholem.
Cenimy państwa prywatność
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności.
Więcej.