Jajka przekroić na połówki. Pozbawić je żółtek i odłożyć na bok. Żółtka przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki, przyprawić i zmiksować na jednolitą masę. Spróbować i w razie potrzeby doprawić. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać do połówek jajek. Udekorować listkami kolendry i płatkami chilli. Od razu podawać. […]
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. W dużym słoiku wymieszać dokładnie składniki marynaty i włożyć do niej jajka. Słoik zakręcić i włożyć do lodówki na 12 -godzin do 3 dni. Im dłużej jajka będą w marynacie, tym intensywniejszy kolor jajek otrzymamy. Po tym czasie wyjąć jajka z marynaty, umyć i przekroić na […]
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 10 równych prostokątów. Każdy prostokąt posmarować musztardą francuską. Białe kiełbasy przekroić w poprzek na pół. Połówki kiełbasek zawinąć w kawałki ciasta, zlepiając brzegi. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem rozmieszanym z odrobiną wody. Posypać sezamem, czarnuszką i kminkiem. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. […]
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności.
Więcej.