Kostkę bulionową rozpuścić w 500 ml wody i zagotować. W bulionie ugotować obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Kiedy marchewka będzie już miękka, dorzucić oczyszczone filety rybne i gotować około 2 minut. Przelać bulion przez sitko, oddzielając marchewkę i rybę od bulionu. Żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody i odłożyć do napęcznienia. Po 5 […]
Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów, odłożyć do ostudzenia. Do miski wrzucić pokrojony w kostkę ser mozzarella i feta. Dodać odsączone z zalewy i przekrojone na pół oliwki, marynowany czosnek pokrojony w plasterki, pieczarki przekrojone na ćwiartki, małe ogórki konserwowe przekrojone na pół i suszone pomidory pokrojone w plasterki. Dodać bazylię, oregano, oraz ostudzone płatki […]
Buraczki ugotować do miękkości. W osobnym garnku ugotować marchewki, również do miękkości. Warzywa obrać i zatrzeć na tarce, odkładając je do osobnych miseczek. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jajka zetrzeć na tarce. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Majonez wymieszać z jogurtem. W niewielkich szklankach przygotować porcje sałatek. Wszystkie składniki należy układać po kolei. Na dnie […]
Ser feta wymieszać razem z serkiem kremowym i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Bagietkę pokroić na plasterki. każdy kawałek za pomocą pędzelka posmarować oliwą i opiec w piekarniku. Pomidorki umyć i przekroić na pół, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skropić oliwą i oprószyć solą. Piec przez chwilę w piekarniku […]
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. W dużym słoiku wymieszać dokładnie składniki marynaty i włożyć do niej jajka. Słoik zakręcić i włożyć do lodówki na 12 -godzin do 3 dni. Im dłużej jajka będą w marynacie, tym intensywniejszy kolor jajek otrzymamy. Po tym czasie wyjąć jajka z marynaty, umyć i przekroić na […]
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 10 równych prostokątów. Każdy prostokąt posmarować musztardą francuską. Białe kiełbasy przekroić w poprzek na pół. Połówki kiełbasek zawinąć w kawałki ciasta, zlepiając brzegi. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem rozmieszanym z odrobiną wody. Posypać sezamem, czarnuszką i kminkiem. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni. […]
Materiały zawarte w katalogu dotyczą napojów alkoholowych i są skierowane wyłącznie do osób, które ukończyły 18 lat.
Potwierdzam swoją pełnoletność oraz wyrażam zgodę na przeglądanie i zapoznawanie się z informacjami handlowymi związanymi z alkoholem.
Cenimy państwa prywatność
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności.
Więcej.